torstai 30. kesäkuuta 2016

Demokratiahankkeen uutisia kesäkuulta

Demokratiahanke piti pikaisella aikataululla kokouksen 14.6. Mediapajalla (näköjään niin pikaisen, ettei tänne tehty päivitystä). Kävimme läpi ajankohtaisia asioita ja valmistauduimme talon strategiaryhmään.

1. Osallistuvan budjetoinnin ehdotukset saimme nähdä juuri ennen kun ne avattiin, ja kommentoimme sitä, että 4. Koko maailma Maunulassa -ehdotuksesta puuttuu juuri tuo koko maailma tekstistä. Eri kulttuurit eivät näy. (Ei ehditty saada mukaan.)
2. Kävimme läpi talon toimintamallin viimeisimmän version: enää ei muutettu mitään, mutta toivottiin, että se menee sellaisenaan läpi Maunula-talon strategiaryhmässä. (Näin meni.)
3. Puhuttiin kahvilasta, ja oltiin tyytyväisiä siihen, että tila ja prosessi on nuorisotoimen vastuulla: toiveissa on saada sekä paikka, josta saa säännöllisesti kahvia että tilaa paikallisille ryhmille, yhdistyksille ja koululuokille pitää kahvilaa tai muuten vaan kokata yhteisöllisesti. Työväenopiston Rajametsäntien opetuskeittiö on muuten tulossa osaksi Maunula-taloa, onhan se siitä kivenheiton päässä, mutta se on erilainen tila - ei talon sydän, jollaiseksi aulan yhteydessä olevaa keittiötä/kahvilaa on suunniteltu.
4. Puhuttiin siitä, että 18.8. klo 18 on Maunula-talon avoin foorumi Saunabaarilla. Sitä järjestämässä ovat asukkaat - ja tietenkin myös työväenopisto, kirjasto ja nuorisotoimi. Avoin valmistelukokous järjestetään elokuun alkupuolella. Tiedotusta hoidetaan yhdessä muiden toimijoiden kanssa.


Terveiset vielä strategiaryhmästä 20.6., jossa Maunula-talon toimintamalli hyväksyttiin. Keskustelua herättänyt talon yhteinen budjetti muutettiin muottoon yhteinen budjettikokonaisuus: eli vaikka yhteistä budjettia ei ole, osallistuvan budjetoinnin ja demokratian näkökulmasta asukkaiden ja käyttäjien tulee tietää talon budjetti. Nyt toimintamalli menee vielä talon avoimen foorumin hyväksyttäväksi 18.8.

Muiden Helkan Kevein-hankkeiden kanssa vietettiin kesätapaamista 16.6.: sekä Maunula-talon että Saunabaarin alakerran saamisessa asukaskäyttöön osallistuvan suunnittelun ja asukastoiminnan käytännöistä voisi oppia. Sovittiin, että koitetaan tehdä Maunulan osallistuvan suunnittelun mallista infograafi, jotta helpommin hahmottuisi (paremmin kuin näitä sivuilta), mistä tässä on ollut kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti