sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Maunula-talon työpajassa tutustumassa ja suunnittelemassa hallintamallia

Torstaina 4.2. työmaakäynnillä oli lähes 20 asukasta ja alueelle hankkeita tekeviä taiteilijoita. Saman kokoiselle joukolle esiteltiin ja yhdessä kommentoitiin Maunula-talon kalustesuunnitelmaa asukaskokouksessa. Asukkaat olivat sitä mieltä, että aulaan alustavasti suunniteltu käsinojaton keinutuoli ei välttämättä olisi toimivin ratkaisu vaikka onkin kaunis. Toivottiin mieluummin kevyttä ja siirrettävää sohvaa. Lapsien ja perheiden näkökulmaa toivat myös paikalla olleet perhepäivähoitajat olivat sitä mieltä, että kirjaston kalustesuunnitelmat, sen perusteella, kun niitä hahmotti, olivat hyviä. Seisomapöytiä toivottiin auloihin ja luokkiin.


Maunula-talon toimintamallia pohdittiin myös. Emilia Palonen esitteli "Maunula-talon työrukkasen" suunnittelemaa hallintamallia alustavien muistiinpanojen pohjalta ja Inari Penttilä esitteli osallistuvan budjetoinnin Ruuti-budjettia. Huomattiin, että pitää vielä yhdistää näitä ja mätsätä kaupungin päätöksentekoon – vaikka "johtamisjärjestelmää" kaupungissa uudistetaankin ja virastoja on tarkoitus yhdistää niin, että kaikki Maunula-talon nykyään toisistaan erilliset virastot olisivat saman katon alla. Ruutibudjetoinnin idea siitä, että jalkaudutaan S-markettiin sai kehuja. Haastattelulomakkeeseen annettiin vielä kehityskommentteja.


Kokouksen jälkeen pienemmällä tiimillä luotiin asukkaiden ehdotus toimintamalliksi, joka lähetettiin myös kaupungin työntekijöille. Se herätti keskustelua ja muutamaa kohtaa hiottiin. Asiaan palataan 14.3. kokouksessa. Asukkaiden ehdotus on täällä (linkki tulossa):

Päätettiin, että sunnuntaina 3.4. klo 15-18 järjestetään suurempi avoin foorumi Maunula-talon toiminnan suunnittelusta, jossa osallistuva budjetointi on myös läsnä. Tervetuloa!

Kiinnostaako kuulla lisää? Ota yhteyttä Emilia Palonen, epalonen[-]gmail.com ja 040-5077198. Liity mukaan demokratiahankkeen sähköpostilistalle lähettämällä tyhjä sähköposti osoitteeseen: maunulan-demokratiahanke-subscribe@googlegroups.com Osallistu myös fb-ryhmän kautta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti