tiistai 8. maaliskuuta 2016

Avoin Maunula-talon asukasfoorumi 4.3. ja lähidemokratia 3.0 -hankkeen avaus

Avoimessa foorumissa sunnuntaina 3.4. klo 15-18 paneudutaan Maunula-talon toiminnan asukaslähtöiseen suunnitteluun. Tilaisuus myös avaa uuden lähidemokratia 3.0 -vaiheen.

Maunulan demokratiahankkeen pohjalta luotu Maunula-talo lähdemokratiaa 3.0 valittiin Helsingin kaupunginosayhdistyksen (Helka) KEVEIN-innovaatioalustaksi. Se on yksi kolmesta kaupungissa. Siltamäki-Suutarila-Töyrynummi ja Herttoniemenranta ovat kaksi muuta. Maunula-talo voisi toimia alustana monenlaisille asukaslähtöisille hankkeille ja samalla uudelle lähidemokratialle. Tuo ideasi!

Tilaisuudessa keskustellaan Maunula-talosta, osallistuvasta budjetoinnista ja toiminnan järjestelemisestä. Kaikki pääsevät tuomaan omia näkökulmiaan ja vaikuttamaan. Toivottavasti myös kaupungin työntekijöitä pääsee paikalle, vaikka on sunnuntai.

Tarkemmat tiedot saadaan myöhemmin. Tervetuloa!

p.s. Maunula-taloa esiteltiin myös Jääjuhlassa sunnuntaina. Tässä pari kuvaa, kun Emilia Palonen (yllä) ja Inari Penttilä (alla) jututtavat asukkaita Maunula-talo kyselyn avulla. Muistattehan käydä 31.3. mennessä vastaamassa maunulatalo.fi-sivulla. Äänestä Maunula-talon tunnusta 15.3. mennessä.
Maunulalaisia, paloheinäläisiä ja pakilalaisia jututtaessa kävi ilmi, että kahvila, tapaamis- ja kohtaamispaikka ja vertaisoppiminen, erilaiset taide-elämykset ja teatteri kiinnostavat. Samalla pääsimme kertomaan lisää siitä, mitä taloon oli tulossa.

Kaupungin työntekijät jalkautuivat myös S-marketille toissaviikolla.  Asukkaita olisi voinut olla enemmän myös kyselemässä. Joten käydäänpä vaikka jututtamassa naapureita tuon kyselyn tiimoilta! Sen voi avata tietokoneella, älykännykällä tai pädillä. Mediapajalla voisi varmaan käydä myös täyttämässä. Samalla voisi saada itsekin lisää ja uusia ideoita - foorumiinkin tuotavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti