tiistai 18. marraskuuta 2014

Maunulasta vuoden uusmaalainen kaupunginosa 2015! Osallistuva suunnittelu mainittu

Uudenmaan maakuntahallitus nimesi Maunulan Vuoden uussuomalaiseksi kaupunginosaksi 2015. Päätöksessä kehutaan laajalti Maunulaa ja maunulalaisten yhteistoimintaa, yhteisrakentamisesta korjaushankkeissa aina Museoviraston tunnustukseen asuinalueesta valtakunnallisesti merkittävänä rakennetuna kulttuuriympäristönä.
Myös osallistuva suunnittelu on mainittu: "Yhtenä saavutuksena on Maunulan ostarin uudistaminen asukkaiden ja kaupungin esimerkillisellä suunnitteluyhteistyöllä." Ostarilla viitattaneen sekä pidempään ostariprosessiin että viimeaikaiseen monitoimitalon suunnitteluun osana uutta ostaria, jossa demokratiahanke on "uinut virkamiesten liiveihin".
Alueen virittäjänä esiin nostetaan 50-vuotias Maunula-seura, joka on ollut mukana ja keskeisenä toimijana osallistuvaa suunnittelua korostaneessa Maunulan demokratiahankkeessa.
Juhlistetaan titteliä yhdessä Asukastalo Saunabaarin vasta-avatussa alakerrassa 11.12.2014!


Ps. Maunulan monitoimitalon suunnittelusta kerrottiin aiemmin Ylellä Ari Tuhkasen jutussa, jossa haastatellaan hankkeen aktiivia Kale Kaivolaa ja Saara Ihamäkeä, kirjastotoimen apulaisjohtajaa. Tässä vähän tiivistettynä, linkissä pidemmin.
"Suunnitteluun mukaan pääsy on hanketta vetäneen kirjastotoimen apulaisjohtaja Saara Ihamäen mukaan aktiivisten maunulalaisten ansiota.
– Täällä on muun muassa Maunulan demokratialiike. Ja nyt on myös havaittavissa kotiseuturakkauden lisääntymistä. Se kohdistuu omaan kaupunginosaan ennemmin kuin koko Helsinkiin, summaa syitä Ihamäki."
"– Olemme todella innostuneita. Asia nousee keskusteluun viikoittain marketeissa ja kahviloissa, kertoo Kaivola."
"Myös kirjasto on tyytyväinen yhteissuunnitteluun. Apulaisjohtaja Ihamäen mukaan aluksi asukkaita aliarvioitiin, mutta sitten alettiin ottaa todesta.– Asukkaat ovat olleet myös vaativia. Sanoneet, että: "hei me halutaan olla mukana, kuunnelkaapa meitä", kertoo Ihamäki."
"Apulaisjohtaja Saara Ihamäki toivoo, että asukkaiden ottamisesta mukaan jo suunnitteluvaiheessa tulee tapa. –Kyllähän ne, jotka maksaa, omistaa nämä tilat, ja me virkamiehet ei välttämättä osata ajatella asiaa eri näkökulmasta, vaikka asukkaita olemme mekin, sanoo apulaisjohtaja Saara Ihamäki." Toivotaan näin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti